4 fantastische films over eten

4 fantastische films over eten

Eten. Wie houdt er niet van? Samen met koken toch echt wel een van mijn favoriete bezigheden om te doen! Behalve het ruiken, eten en maken van heerlijke gerechten kijk ik ook graag naar ze. Niet voor niets is Masterchef (Australië dan vooral) een van mijn favoriete programma’s en ook 24 kitchen staat regelmatig aan bij mij thuis op de buis. Omdat dit (helaas) de echte wereld is, kan ik nu eenmaal niet 7 dagen in de week luxe uit eten in restaurants waar het standaard is om bij ieder gerecht een gelletje op het bord te plaatsen. Heel jammer want ik ben gek op gelletjes.

Een stuk goedkoper alternatief dan iedere dag buiten de deur eten is het kijken van films over eten. Foodfilms vervullen op hun eigen manier toch een beetje mijn voedselverlangens en dat zónder enorm kostenplaatje. Je krijgt er alleen trek van. En honger. En kwijl dat je mond uitloopt. Maar zolang je deze films niet met je date kijkt zit je met dat kwijlen wel goed. Niemand ziet het toch. Dus haal een pakje zakdoekjes, ga lekker op de bank zitten onder een wollen dekentje en verlekker je aan de volgende films.

Chef

Chef is het verhaal van Carl Casper. Een chef die zijn baan in een restaurant verliest ( door een badly timed Youtube filmpje) en vervolgens gaat reizen met een foodtruck om zijn liefde voor koken te herontdekken. Ondertussen probeert hij de band te verbeteren met zijn zoontje die met hem mee reist en die, in tegenstelling tot zijn vader, nogal handig blijkt te zijn met social media. Dit maakt El Jefe (iedere foodtruck heeft een goede naam nodig) ongekend populair. Oh de kracht van twitter.

Kijk deze film vooral als je houdt van feelgood films, cubanos (denk aan tosti 3.0), geroosterd vlees, grilled cheese en pickles.

Voor diegene die net als ik zo’n absolute IMDB (Internet Movie Data Base, voor de niet nerds onder ons) freak is plaats ik hieronder de link. Dan kan je helemaal losgaan met het bekijken van de score, samenvatting of acteurs en in welke films ze de afgelopen 300 jaar nog meer in gespeeld hebben.

Klik hier voor IMDB

Ratatouille

Ratatouille gaat over Remy. Een jonge rat die als grootste wens heeft een chefkok te worden maar de pech heeft een knaagdier te zijn. Hij komt door een vrij ongelukkige situatie, in de vorm van een oud oma’tje met een geweer, in de riolen van Parijs terecht. Als blijkt dat hij zich onder een van de beste restaurants van de stad bevindt, begint zijn strijd om ondanks alle vooroordelen zijn droom te verwezelijken.

Stiekem hoop ik dat je bovenstaande informatie al weet en anders: gefeliciteerd! Je bent net onder die steen uit gekropen waar je al die jaren onder hebt gelegen. You’re welcome.

Kijk deze film als je houdt van Disney, haute cuisine, knaagdieren en Franse muziek. Of als je gewoon een mens bent. Want ik kan absoluut geen enkele reden bedenken waarom je deze film niet zou willen zien. Heb ik al verteld dat dit een van mijn favorieten is?

Klik hier voor IMDB 

 

No reservations

No Reservations draait rondom Kate, een topchef uit New York wiens leven draait om koken op het hoogst mogelijke niveau. Dat verandert als haar zus overlijdt en ze de voogdij over haar tienjarige nichtje Zoe krijgt. Ondertussen neemt het restaurant waar ze werkt een tweede chef genaamd Nick aan wat Kate, controlfreak als ze is, niet echt kan waarderen. Zal ze uiteindelijk toch vallen voor de charmes van Nick? Spoiler alert: natuurlijk doet ze dat! En dat maakt deze film dus dubbel zo leuk.

Kijk deze film als je houdt van onvervalste romantiek, Catherine Zeta-Jones, Pavarotti, kwartel, pizza parties en een beetje drama.

Klik hier voor IMDB

 

The Hundred Foot Journey

The Hundred Foot Journey vertelt het verhaal van Hassan Kadam en zijn familie, die gedwongen worden hun restaurant in India achter te laten als er politieke rellen uitbreken en het restaurant door een brand verwoest wordt. Na in Londen asiel aangevraagd te hebben besluiten ze uiteindelijk verder te reizen naar Frankrijk. Door autopech belanden ze in een klein dorpje en daar worden ze geholpen door een jonge vrouw genaamd Marguerite. Papa Kadam besluit in het dorp te blijven en een restaurant te openen. Maar dan ook echt recht tegenover “Le Saule Pleureur”, een restaurant met een Michelinster. Dat kan de strenge eigenaresse (Madame Mallory) van het restaurant uiteraard niet zomaar goedkeuren en er ontstaat een soort mini oorlog op culinaire schaal waarbij beide partijen elkaar zoveel mogelijk dwars proberen te zitten.

Na flink wat gevit over en weer komt Madame Mallory er achter dat Hassan toch wel heel goed kan koken en vraagt hem voor haar te komen werken. Hassan is intussen smoorverliefd geworden op Marguerite, die als sous-chef bij “Le Saule Pleureur” werkt, en accepteert het aanbod. Door Hassans kookkunsten verdient het restaurant een tweede Michelinster waarna hij naar Parijs vertrekt om daar te gaan werken. Daar komt hij erachter dat hij niet gelukkig is omdat hij zijn familie en Marguerite mist en na een tijdje besluit hij terug te keren en samen met Marguerite de keuken van “Le Saule Pleureur” te gaan leiden. Oh en papa Kadam en Madame Mallory zijn ondertussen maatjes geworden. Zoals te verwachten heeft het een superzoet einde. Precies het soort afsluiting waar ik van houd. Ik kan er niks aan doen, ik ben gewoon een sucker voor happy endings!

Kijk deze film als je houd van eekhoorntjesbrood, romcoms, zee-egels, Indiase specerijen, romantiek, kip tandoori en Michelin waardig voedsel.

Klik hier voor IMDB

 

Dat waren ze alweer. Vier van mijn favoriete films over eten! Als je hiervan nog geen zakdoekjes hebt onder gekwijld weet ik het ook niet meer. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel ‘The Hundred Foot Journey’ ook al heb ik ‘Ratatouille’ ook al ontelbaar vaak gezien. Welke film vind jij het leukst?

 

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *