Oreo Ijs

Oreo Ijs

Oreo’s zijn een van mijn favoriete soort koekjes! Stel je dus eens voor hoe blij ik was toen ik, op een (niet zo warme) zomerdag in juli, hoorde dat mijn zus een bak van dit goddelijke ijs had gemaakt. Het was die dag ijskoud en het regende maar ik ben van mening dat ijs in alle soorten weersomstandigheden lekker is. Het smaakte er dan ook niet minder om! Omdat ik jullie dit super makkelijke dessert niet wil onthouden bij deze het recept.

Ps. Ik ben niet aansprakelijk voor de foodbaby’s die ontstaan als je (wat waarschijnlijk gaat gebeuren) te veel van dit ijs eet.

Ingrediënten

400 ml slagroom
1 blikje gecondenseerde melk
1 rol oreo’s

Bereiding

Pak de rol oreo’s en mep er lekker op los met een deegroller. Op deze manier kan je het zo fijn maken als je zelf wilt. Als je van grote stukken oreo in je ijs houdt, geef je een paar flinke meppen op de rol en dan ben je klaar. Maar wil je je stukken liever wat kleiner: timmer dan gewoon nog even door. Ik houd zelf van wat fijner kruim dus ik heb me helemaal uitgeleefd. Oreo ijs maken is de perfecte bezigheid bij frustratie. Als eerste mag je legaal lekker iets slaan en daarna heb je ook nog eens een fantastisch lekkere bak ijs om je zorgen mee weg te eten. Beter wordt het niet!

Als je de Oreo’s verkruimelt hebt, is het tijd om de basis voor het ijs te maken. Doe de slagroom in een grote kom en klop hem (met een handmixer) lobbig. Giet vervolgens de gecondenseerde melk erbij en klop nog even tot het mengsel schuimig is.

Spatel vervolgens de Oreo’s door het ijsmengsel en giet in een afsluitbare bak. Plaats de bak in de vriezer en laat hem minimaal 5 uur staan.

Je Oreo ijs is klaar! Super simpel toch? Vergeet niet de bak 10 à 15 minuten voor het serveren uit de vriezer te halen anders kan je met een pikhouweel aan de slag, in plaats van met een ijslepel.

Heb je dit of een ander lekker recept van mij gemaakt? Ik zou het super leuk vinden als je je foto’s deelt met de hashtag #typischlinse via facebook of instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd taggen!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *