Tien weetjes over mij

Tien weetjes over mij

Omdat het me leuk lijkt om jullie wat meer te laten zien van de persoon Linse presenteer ik hier vandaag (insert tromgeroffel): Tien weetjes over mij!
Dat ik van schrijven houd is natuurlijk al wel duidelijk maar wist je ook dat…

  1. Ik een tweelingzus heb. Haar naam is Evi en ze is mijn maatje voor het leven. Als kind hebben we een periode gehad dat we letterlijk élke dag ruzie hadden waar mijn moeder helemaal gek van werd (sorry mam). Tegenwoordig kunnen we elkaar nog steeds wel eens achter het behang plakken maar meestal zijn we best buddies. We lijken totaal niet op elkaar (twee-eiig dus) en het is dan ook voor veel mensen nogal een verrassing als ze horen dat we een tweeling zijn.
  2. Ik een keer uit de Piranha (wildwaterbaan voor niet ingewijden) in de Efteling ben gevallen. Dit was een redelijk traumatische ervaring op dat moment maar is nu vooral een ontzettend grappig verhaal voor op feestjes. Voor de mensen die nog niet weten hoe dit verhaal gaat (je bent bijzonder want praatgrage zus), ik zal er in de toekomst een post aan wijden in de categorie ‘Klunzig 2.0’. Alhoewel Klunzig 9.0 beter zou passen.
  3.  Ik gek ben op maffe sokken. Geef me een paar met een gek printje, felle kleurtjes en/ of afbeeldingen van unicorns, avocado’s en Harry Potter en ik ben blij. Vooral ‘vers gekochte’ sokken vind ik heerlijk. Die voelen nog zo lekker zacht aan je voeten. Na het wassen zijn ze nog steeds mooi maar ze zitten toch niet meer helemaal hetzelfde en dat brengt me bij punt…
  4. Ik niet tegen wasverzachter kan. Mijn huid reageert er gewoon echt niet goed op en omdat ik er liever niet uitzie als een aardbei laat ik dit heerlijk ruikende goedje maar gewoon links liggen. Wat er dus helaas voor zorgt dat mijn sokken nooit meer zo lekker zullen zitten als eerst.
  5. Ik een talent heb voor het onthouden van filmteksten en quotes. Het aantal films dat ik letterlijk mee kan praten is niet op een hand te tellen (ook niet op twee trouwens) en als je met me in gesprek bent kijk dan vooral niet raar op als ik er ineens een “My Preciousss” in gooi wanneer je het hebt over koffie.
  6. Ik een voorliefde heb voor insecten. Toen ik een klein meisje was heeft er ooit eens een hele grote neushoornkever op mijn hand gezeten en sindsdien zijn kevers, vlinders en hommels mijn vriendjes. Nog steeds vind ik insecten super interessant en je vindt me dan ook regelmatig op mijn hurken om een torretje veilig een bospaadje over te helpen. Ik zal er dus nooit een doodslaan tenzij absoluut noodzakelijk. Behalve muggen. Ik haat muggen.
  7. Ik waanzinnig snel lees. Ideaal als je zoals ik gek bent op boeken of als je nog snel even iets in je hoofd moet proppen voor een toets die je een uur later hebt (raad ik niet aan maar it happened). Dit vind ik zelf echt een super handige eigenschap want het zorgt ervoor dat ik zo veel mogelijk wonderlijke, fantastische boeken in zo weinig mogelijk tijd kan proppen!
  8. Ik ben gek op make-up! Er zijn genoeg dagen dat ik zonder de deur uit ga maar met enige regelmaat vind ik het heerlijk om te kliederen met foundation, eyeliner, blush, bronzer, verschillende kleuren oogschaduw en natuurlijk wenkbrauwgel. Een aantal vriendinnen hebben me tot hun vaste wenkbrauwguru gedoopt dus ik kan me regelmatig helemaal uitleven.
  9. Ik trompet kan spelen. Als kind heb ik zeven jaar lang op een muziek vereniging gezeten en trompet gespeeld. Ik heb het nu al jaren niet meer gedaan maar omdat je het niet verleert zou ik het in theorie nog steeds moeten kunnen.
  10. Ik vroeger geen pizza lustte! Vraag me niet wat, waarom of hoe maar ik vond pizza vroeger gewoon écht niet lekker. Het zou iets te maken kunnen hebben met het feit dat ik altijd heel erg wagenziek was als we in de auto zaten op weg naar onze vakantiebestemming. Terwijl ik lamlendig met mijn neus tegen het half open autoraampje hing om maar een beetje frisse lucht binnen te krijgen stouwden mijn zus en vader vrolijk een kilo pizzabroodjes weg. Gelukkig ben ik inmiddels over mijn rare aversie heen gegroeid en kan ik pizza waarderen voor wat het is: de hemel.

Dit waren ze! De eerste tien weetjes over mij die je wilde weten (of misschien wel niet). Er zijn er natuurlijk nog veel meer maar die bewaar ik voor een volgend artikel!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *